Gedichten

Op deze site staat een uitgebreide verzameling gedichten van mijn hand. Het materiaal is op verschillende manieren toegankelijk gemaakt.

 • Selectie van een aantal recente gedichten.
  Om een keuze uit mijn nieuwste gedichten online te lezen. Deze selectie wordt voortdurend aangepast.
   
 • Omgekeerd-chronologisch overzicht of alfabetisch overzicht van gedichten op deze site.
  Hierin kunt u gericht zoeken naar bepaalde gedichten. Alleen gedichten uit 1984 en latere jaren zijn op deze manier te vinden. Gedichten van voor 1984 zijn alleen offline te lezen.
   
 • PDF-bestanden met poëzieselecties downloaden
  Door op deze link te klikken gaat u naar een pagina waar u een of meer PDF-bestanden met poëzieselecties kunt downloaden. Zo kunt u de gedichten op uw gemak offline lezen. Gedichten van het lopende jaar zijn alleen online beschikbaar.
   
 • Audiobestanden
  Door op deze link te klikken gaat u naar een pagina waar u enkele gedichten als mp3-audiobestand kunt beluisteren. Bij de betreffende gedichten staan ook links naar de audiobestanden.
   
 • De elektronische dichtbundel 'Waar ik een huis heb'
  Deze bundel is gepubliceerd in februari 1997 en vormde ooit de oerversie van deze site. U kunt hem nog steeds online lezen. De gedichten in de bundel -- evenals die uit twee eerder bij uitgeverijen gepubliceerde bundels -- zijn ook te vinden in de bestanden die u kunt downloaden om offline te lezen.


Copyright © 2018 Wim Scherpenisse <info@wimscherpenisse.nl>